CoffeeNutz Ahalisi Neler Yapıyor?

CoffeeNutz Ahalisi Neler Yapıyor?

Merhabalar!

Son yazımdan bu yana 10 ay geçmiş ve bu sürede özellikle İstanbul olmak üzere Türkiye'de bir 'kahve devrimi' başlangıcına şahit oluyoruz desek abartı olmaz sanırım. Yeni ekol ya da nam-ı diğer 3. Dalga Kahvecilik tarzında açılan bir çok kafe var. Yetkinlik, finans gücü ve yenilikçilik / yaratıcılık anlamında her seviyede örnekleri görebildiğimiz bu dönem aslında bir uyanış gibi görünüyor. 25 Aralık 2014'te ilk kez düzenlenecek İstanbul Kahve Festivali ve benzeri organizasyonların da bu uyanışta önemli payı olacak. Artık yeni bir tür 'kahve' anlayışından ana akım medyada da bahsedilmesi (bazı yanlış referanslara rağmen) sevindirici çünkü eskiden yeniye geçişin ve farkındalık yaratılmasının önemli aşamaları bunlar...

Peki bu arada biz neler yaptık?

Aslında çekirdek çeşitliliğimiz konunun önemi itibarı ile ilk bahsedilmesi gerekenlerden. İlk başlarda 'yeterli' kalitedeki çekirdeğin yoğun arge ve özen ile kavurma aşamasında piyasa kalitesinin oldukça üstüne çıkacağını bildiğimizden buna yoğunlaşmamıştık. Sonraları çeşit artırma yolunda bazı çekirdeklerden çıkıp daha performanslı çekirdeklere yöneldik ve siteyi takip edenler bazen yeni ürünlerin eklendiğini / çıkarıldığını farketmişlerdir. Belli bir hasat tükendiğinde ne yazık ki bazı ürünlere 'Tükendi' ibaresi koyuyoruz ya da önümüzdeki hasat çok ileride veya o tarlayla bir daha çalışılmayacak ise ürünü listeden çıkarıyoruz ama bu son kullanıcı için her zaman bir avantaj. Burada iş biraz çekirdekleri seçen kavurucuya yani bize düşüyor, önümüzdeki döneme dair aldığımız örnekler (sample) ümit vaadetmiyorsa o ürüne devam etmemek kararını vermemiz gerekiyor ve bu konuda müşterilerimizden de sürekli geribildirim aldığımızı belirtmeliyim... Bu çeşitlilik sürekli daha iyiye doğru devam edecek ve bir yandan stabilite sağladığımız bazı çekirdeklerde de her zaman devam etmeye niyetliyiz, bu özellikle toptan kanalda yani kafe ve işyerlerine tedariğini yaptığımız ürünlerde de olmazsa olmaz bir seçenek olarak duracak.

Yine geçtiğimiz döneme ilişkin bir yenilik ev kavurucuları için yeşil çekirdek satışına başlamamız oldu. Aslında başından beri eğitim veya yönlendirme anlamında desteklediğimiz ev kavuruculuğunu siteden satışını yaptığımız kavurma cihazının yanısıra hammadde tedariği ile de beslemeliydik, bu da oldu... (bknz. Yeşil Çekirdek Sayfası)

Bu arada internetten satışını yaptığımız Cold Drip'lerin şişelerini nasıl kırmadan müşteriye ulaştırırız çabasından doğan harika bir gelişmeden de söz edeyim. Ahşap Kasalarımız! Başta zaruriyetten doğan bu yeni ambalaj, sonradan doğada çözünebilir olduğu düşüncesiyle yeşil çekirdekler ve taze kavrulmuş kahvemizi saklayan harika bir kutu haline geldi. Aklınıza bu maliyet kalemiyle nasıl başa çıktığımız sorusu gelmiş olabilir (çok kişi soruyor) evet internet ürünlerinde bu sebeple bir miktar fiyat artışına gittik ama bilen bilir bu kalitedeki ahşabın maliyeti kahveden fazla olacağı için bizim çözümümüz kutuları üretmekten yana oldu! Kesimleri yapan ustamıza ne kadar teşekkür etsek az ama tüm parçaların birleştirilmesi, kapağın yapımı, ahşabın zımparalanması ve kaşelerin basımı tamamen CoffeeNutz'a ait! Ahşabın içindeki tüm tek-yön valfli özel kahve poşetleri de buna göre yenilendi ve yine kaşelenmesi tarafımızdan yapılıyor. Gerçi bunu yer yer ziyaretçilerimize de yaptırdığımız oluyor ama...:) (bknz. CoffeeNutz Üretim Günleri - 1)

Bu gelişmelerden son derece gurur duyduğumu belirterek kapanış paragrafıma geçeyim. Üretim tarafında duruyor olmak ve bir üretici olarak her zaman daha fazla kaynağa inmek niyetindeyiz. Bu kapsamda kullandığımız ana kalemlerde daha fazla yetkinlik kazanmak da girişimimizin en önemli değerlerinden.

Son paragraf dedim ama katılacağımız iki fuardan bahsetmemek olmazdı:) Birincisi 27-29 Kasım 2014 Harbiye Kongre Merkezinde düzenlenecek olan 'Sirha' Gıda Fuarı. Burada oluşturulan 'kahve sokağı' özellikle toptan kanalda hitap etmek istediğimiz kitle ile güzel bir buluşma yaratacak. İkincisi bu yazıda bahsettiğim ve Karaköy Rum Okulunda 25-28 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 'İstanbul Kahve Festivali'. Burada da tüm amatör ve pro kahveseverler ile buluşacak olmak şimdiden heyecan verici. Herkesi mutlaka bekleriz, girişte sağa bakmayı unutmayın;)

Sevgiler,

Ömer Aydın

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.